sâmbătă, 6 aprilie 2013

Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

Astazi chiar eram in pana de idei si nu prea stiam ce sa pregatesc de mancare.Am dat o raita prin frigider, prin congelator si am zis ca fac o tocanita. Dar cum tocanita facusem de curand am zis ca totusi sa fie mai altfel si uite asa am ajuns la acest preparat.E foarte bun si gustos noi asa am considerat.Sper sa va placa si voua!

Ingrediente:
  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 ou
Mod de preparare:
Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei.
Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morocul il curatam si il taiem rondele.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Rosiile le scoatem din cutie, le taiem cubulete si pastram si sucul lor.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi rumenim puiul putin pe ambele parti.
Adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si le inabusim cam 2 minute.
Punem 1 cana si 1/2 cu apa, condimentam cu sare, piper si lasam cam 15 minute la foc potrivit.
Dam drumul la rosii, lasam sa mai scada putin (dar sa mai ramana zeama) si adaugam sucul lor.
Mai fierbem 2-3 minute si dam preparatul deoparte.
Tocam patrunjelul, il punem peste mancare dar si mararul uscat si usturoiul curatat si tocat marunt.
Amestecam bine, lasam sa se racoreaca 5 minute, apoi punem totul intr-un vas yena.

Foietajul il intindem putin pana are dimensiunea vasului.
Il luam usor de pe masa, il asezam deasupra ca un capac, apoi batem oul spuma si cu un penson il ungem.
Bagam in cuptor, il aprindem si lasam pana aluatul prinde o culoare aurie.
Cand preparatul este gata, scoatem vasul, lasam sa se racoreasca.
Sa aveti pofta dragilor!