Ingrediente:
- 250 gr biscuiti
- 100 gr unt
- 4 linguri sirop de menta
Pentru crema:
- 250 gr mascarpone
- 150 gr crema branza (delaco, almette, hochland)
- 100 ml smantana pentru frisca
- 6 linguri sirop de menta
- 1 lingurita gelatina
- jeleu de capsuni
- 3-4 biscuiti oreo
- 40 gr ciocolata alba + 30 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Maruntiti biscuitii in robot.
Topiti untul pe baie de aburi.
Amestecati intr-un bol biscuitii cu untul, apoi incorporati si siropul de menta.
Pe un platou asezati un inel detasabil cu diametrul de 20-22 cm.
Rasturnati amestecul de biscuiti, apasati bine cu fundul unui pahar.
Il dati la rece cat pregatiti crema.
Crema:
Puneti intr-o cana gelatina cu 4 linguri de apa rece si o lasati sa se hidrateze.
Mixati mascarponele cu crema de branza, apoi adaugati si frisca.
Mixati la viteza mica pana crema devine spumoasa.
Incorporati siropul de menta.
Topiti gelatina pe baie de aburi, o adaugati in crema si amestecati bine.
Scoateti baza de biscuiti din frigider.
Puneti aproximativ jumatate din crema, o nivelati.
Cu o lingurita puneti jeleu de capsuni bucati, apoi rupeti biscuitii oreo si ii asezati printre jeleu.
Deasupra veniti cu restul de crema, o nivelati si dati cheesecake-ul la rece 3-4 ore.
Ciocolata alba o topiti pe baie de aburi impreuna cu smantana pentru frisca.
Scoateti desertul din frigider dupa ce a stat suficient la rece, indepartati inelul detasabil.
Turnati usor glazura de ciocolata alba, apoi il dati iar la rece jumatate de ora (eu l-am lasat doar 10 minute si nu era bine intarita ciocolata cand l-am ornat).
Il ornati cu capsuni, biscuiti oreo si ce mai doriti.
Pofta buna!