luni, 7 februarie 2022

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

 
Copanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot fi pregatite acasa cu usurinta, dar pentru a fi mai sanatoase, varianta la cuptor este grozava. Condimentate pe placul nostru, crocante, gustoase, pot si savurate simple, cu sos de iaurt, ketchup sau o salata verde. Le-am pregatit intr-o tava primita de la Chilipirul Zilei. Desi tavile sunt subtirele, pot sa spun ca sunt minunate! Nu s-au lipit pulpele de tava, s-a curatat extrem de usor si sunt de calitate, iar asta mi-a placut enorm, asta apreciaza cineva pasionat de gatit. Vi le recomand cu drag si voua!

Ingrediente:

  • 12 copanele
  • 1 lingura cu varf mustar
  • 1 lingura sos barbeque
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • busuioc uscat
  • usturoi pudra (sau 1 catel mare de usturoi)
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 2 oua
  • faina alba
  • 200 gr fulgi de porumb
  • ulei de masline pentru stropit pulpele
Mod de preparare:
Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf.
Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata).
Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin.
O transferati pe foc si cand clocoteste, dati drumul copanelelor.
Le fierbeti la foc potrivit 10 minute.
Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, cat sa fie caldute.
Intr-un bol amestecati mustarul, sosul barbeque, sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc, usturoi pudra si lingura de ulei.
Copanele caldute le puneti in acest amestec si le invartiti usor, sa se acopere peste tot.
Le lasati 30 de minute la odihnit.
Intr-un bol bateti ouale spuma cu putina sare si piper.
Fulgii de porumb ii maruntiti usor in mana.
Pe o farfurie puneti faina alba.
Treceti copanelele prin faina, le scuturati de exces.
Apoi le dati prin ou batut si fulgi de porumb.
Le asezati pe o tava, eu nu nu am pus hartie de copt, pentru a testa tavile, dar voi puteti pune.
Procedati asa pana am terminati toate copanelele.
Le stropiti cu 2 linguri de ulei de masline.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 35 de minute.
Dupa acest timp, le intoarceti si le mai lasati inca 15 minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le savurati!
Sunt o mare, mare bunatate!
Pofta buna!