Ingrediente:
- 12 copanele
- 1 lingura cu varf mustar
- 1 lingura sos barbeque
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- busuioc uscat
- usturoi pudra (sau 1 catel mare de usturoi)
- 1 lingura ulei de masline
- 2 foi de dafin
- 2 oua
- faina alba
- 200 gr fulgi de porumb
- ulei de masline pentru stropit pulpele
Mod de preparare:
Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf.
Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata).
Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin.
O transferati pe foc si cand clocoteste, dati drumul copanelelor.
Le fierbeti la foc potrivit 10 minute.
Le scoateti cu o paleta, le lasati sa se racoreasca, cat sa fie caldute.
Intr-un bol amestecati mustarul, sosul barbeque, sare, piper, boia de ardei dulce, busuioc, usturoi pudra si lingura de ulei.
Copanele caldute le puneti in acest amestec si le invartiti usor, sa se acopere peste tot.
Le lasati 30 de minute la odihnit.
Intr-un bol bateti ouale spuma cu putina sare si piper.
Fulgii de porumb ii maruntiti usor in mana.
Pe o farfurie puneti faina alba.
Treceti copanelele prin faina, le scuturati de exces.
Apoi le dati prin ou batut si fulgi de porumb.
Le asezati pe o tava, eu nu nu am pus hartie de copt, pentru a testa tavile, dar voi puteti pune.
Procedati asa pana am terminati toate copanelele.
Le stropiti cu 2 linguri de ulei de masline.
Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 35 de minute.
Dupa acest timp, le intoarceti si le mai lasati inca 15 minute.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le savurati!
Sunt o mare, mare bunatate!
Pofta buna!