Orice preparat nou, de post, ne este de mare folos. Dar cel mai mult parca simtim nevoia de ceva dulce, nu? Sau poate doar mie mi se intampla asa! 😀 Cum statea de ceva mult timp un borcan de unt de arahide la rece si nu prea ii gaseam intrebuintarea, aceasta reteta de chec mi-a aparut la marele fix! A iesit o minunatie, in plus, eu l-am pregatit cu indulcitor cocos! Fain de tot, aromat si in curand il voi pregati iarasi, ca mai am unt de arahide! Restul ingredientelor sunt la indeamana oricui! Daca va face cu ochiul, neaparat sa il pregatiti si voi!
Ingrediente pentru 2 checuri (12/25 cm tava):
- 2 banane bine coapte
- 180 gr unt de arahide (eu am avut crunchy si fara zahar)
- 100 ml ulei
- 400 ml lapte de soia (de migdale, cocos, etc sau chiar apa minerala)
- 150 gr indulcitor cocos (sau 200 gr zahar cocos sau brut)
- 4 linguri otet
- 80 gr cacao
- 450 gr faina
- 16 gr praf de copt
- 10 gr bicarbonat
- esenta de rom
- esenta de portocale
- un praf de sare
- 50 gr merisoare
- 50 gr stafide
Mod de preparare:
Bananele decojite le puneti inr-un bol si le sfaramati cu o furculita.
Adaugati untul de arahide, uleiul, laptele de soia, amestecati usor cu un tel.
Puneti indulcitorul, amestecati pana se topeste.
Adaugati otetul, apoi esenta de rom si portocale.
Separat, in alt bol, cerneti faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Le amestecati, apoi turnati ingredientele uscate peste compozitia lichida.
Le mixati usor, pana sunt incorporate bine.
Le final puneti merisoarele si stafidele, amestecati usor cu o paleta.
Tapetati cu hartie de copt doua tavi de chec.
Impartiti compozitia in mod egal in cele doua tavi.
Incingeti cuptorul la 180 de grade, introduceti checurile si dati temperatura la 170 de grade.
Le lasati 40 de minute la copt (faceti testul cu scobitoarea preventiv), apoi le scoateti din cuptor.
Le lasati 10 minute la odihnit, apoi le scoateti din tava pentru a se raci.
Le pastrati invelite in folie alimentara.
Sunt o mare, mare bunatate!