sâmbătă, 7 decembrie 2013

Pizza Calzone

Imi era pofta de o pizza ca nu facusem cam de mult si am ales de aceasta datasa fac pizza calzone. O bunatate a fost din care nu a mai ramas nimic!

Ingrediente:
Pentru aluat (pentru 3 pizza):
  • 450 gr faina
  • 200-220 ml apa minerala
  • 4 linguri ulei
  • 1 cub mic de drojdie
  • 1 lingura zahar
  • sare
Pentru umplutura:
  • 3 fire cabanos
  • 100 gr masline fara samburi
  • 4-5 felii muschi file
  • rosii cherry
  • 1/2 ardei rosu
  • 6 linguri boabe de porumb
  • 250 gr cascaval
  • 1 canita mica sos de rosii de casa
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1 ou
Mod de preparare:
Aluatul:
Drojdia o amestecam cu zaharul pana se dizolva.
Apa o punem pe foc intr-un ibric cat sa fie calduta.
Intr-un bol punem faina cernuta, sare si drojdia.
Amestecam usor, apoi turnam apa treptat pana obtinem un aluat omogem si usor de modelat.
La final il framantam cu uleiul 3-4 minute.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa o ora.

Umplutura:
Cabanosul il facem rondele, iar muschiul file il taiem bucatele mici.
Ardeiul rosu il spalam si il taiem bucati potrivite, iar maslinele rondele.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Rosiile cherry le spalam si indepartam coditele.
Sosul de rosii il amestecam cu busuiocul.
Aluatul dospit il impartim in 3 parti egale.
Intindem prima foaie si o ungem cu sos de rosii.
Presaram putin cascaval, apoi pe jumatate din foaie punem cabanos, bucatele de muschi file, rondele de masline, rosii cherry, bucatele de ardei, 2 linguri boabe de porumb apoi cascaval, dar ceva mai mult.
Acoperim cu cealalta jumatate de foaie ingredientele, iar capetele le rasucim.


La fel procedam si cu celelate doua.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam 10 minute la odihnit, apoi batem oul spuma si le ungem cu ajutorul unui penson.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumenesc frumos.


Cand sunt gata le scoatem din cuptor, le lasam 5 minute sa se racoreasca apoi le putem savura.
Sa aveti pofta dragilor!