Ingrediente:
- 1 cana suc de portocale (din 3-4 portocale il obtineti)
- 1 cana si jumatate apa minerala
- 2 linguri zahar pudra
- coaja rasa de la o portocala
- 1 esenta vanilie
- 1 praf de copt
- faina cat cuprinde
- un praf de sare
- ulei
- dulceata (eu am folosit de gutui si de prune)
- topping de ciocolata
- bombonele decorative
Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul. Intr-un bol amestecam sucul, apa minerala si zaharul pudra.
Invartim cu un tel pana se dizolva zaharul.
Adaugam praful de sare, esenta de vanilie, coaja de portocala rasa si le incorporam.
Punem si praful de copt.
La urma incepem sa adaugam faina, treptat, pana am obtinut compozitia dorita.
Luam o tigaie, o ungem cu o pensula cu un strop de ulei.
O punem pe aragaz si cand s-a incins incepem sa facem clatitele.
Mai ungem tigaia cu ulei din cand in cand, nu prea des.
Cand sunt gata le umplem cu gem.
Asezam pe o farfurie, ornam cu topping de ciocolata si bombonele colorate.