Ingrediente:
- 700 gr dovlecei
- 4 cepe verzi
- 1 lingura amestec de legume uscate
- 1 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 100 gr cascaval de post
- 6 foi de placinta integrale
- 1 lingura fulgi de drojdie
- sare
- piper
- ulei de masline pentru uns foile
Mod de preparare:
Spalati dovleceii si ii dati pe razatoarea mare.
Ii puneti intr-o sita, presarati putina sare si ii lasati 30 de minute la scurs.
Apoi ii stoarceti si intre maini.
Ceapa verde o curatati si o taiati rondele.
Intr-o tigaie puneti o lingura ulei de masline.
Cand s-a incins, adaugati ceapa verde, dovleceii si amestecul de legume uscate.
Amestecati si lasati totul la foc potrivit.
Invartiti din cand in cand, pana compozitia nu mai are deloc lichid.
O dati deoparte, lasati sa se raceasca.
Adaugati fulgii de drojdie, sare, piper si amestecati.
Tocati marunt mararul si patrunjelul, le incorporati in dovlecei.
La final dati cascavalul pe razatoarea mare, il incorporati si pe el.
Pregatiti o tava rotunda de 22 cm (sau puteti folosi forme individuale).
Luati prima foaie, o ungeti cu putin ulei de masline, apoi o asezati in tava.
Procedati la fel pana terminati foile. Ultima nu o mai ungeti.
Puneti compozitia cu dovlecel, o nivelati.
Foile de pe margine le aduceti spre centrul placintei, ca sa acoperiti umplutura.
Deasupra o ungeti cu putin ulei de masline.
Introduceti placinta in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru circa 30 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca putin, inainte sa o taiati.
Sa aveti pofta!