Ingrediente:
- 1 pachet foi subtiri de placinta (400 gr)
- 100 gr unt
- 4 oua
- 300 ml smantana pentru frisca neindulcita
- 150 ml lapte
- 80 gr indulcitor pulbere 1:2 (sau 160 gr zahar)
- coaja rasa de la o lamaie mare
- vanilie
- 200 gr capsuni
Mod de preparare:
Untul il topiti la microunde sau pe baie de aburi.
Desfaceti foile de placinta.
Asezati una pe masa, o ungeti cu unt cu ajutorul unui penson, iar deasupra puneti alta foaie.
Le incretiti ca un acordeon, rulati si puneti in mijlocul unei tavi de ceramica, de 26 cm, unsa cu putin unt si aceasta.
La fel procedati cu celelalte foi, doua cate doua si in jurul primului rulou tot asezati foile acordeon, pana obtineti un fel de melc si terminati tot pachetul cu foi!
Le ungeti si deasupra cu putin unt topit.
Introduceti tava cu foi in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 15 minute, pana se rumenesc.
Intr-un bol puneti ouale cu indulcitorul si un praf de sare.
Le mixati pana se topeste indulcitorul.
Adaugati smantana pentru frisca, laptele, coaja rasa de lamaie si vanilia, amestecati totul, cu mixerul sau cu un tel.
Capsunile spalate si sterse cu niste servelete, le indepartati capetele, apoi le taiati feliute.
Scoateti foile rumenite din cuptor.
Turnati usor crema, peste tot.
Deasupra asezati capsunile taiate.
Introduceti placinta inapoi in cuptor, pentru circa 30 de minute, pana este coapta si frumos rumenita.
O scoateti din cuptor cand este gata, lasati sa sa racoreac putin, apoi puteti servi.
Merge simpla sau pudrata cu putin indulcitor pudra vanilat si este perfecta atat calda cat si rece.
Consider ca este un desert perfect de vara, cand piata este plina de fel si fel de fructe!
Pofta buna!