sâmbătă, 29 august 2020

Cheesecake cu caise si oreo

 
Am achizitionat de curand o punga de pudra de oreo (desi nu sunt eu o mare fana a acestor achizitii, dar am fost curioasa cum este), o sa va arat si o poza si la ce altceva ma puteam gandi, daca nu la un cheesecake? Si cum caisele sunt cam pe sfarsite, dar totusi foarte dulci si aromate, m-am gandit ca merg perfect in desertul meu. Daca intr-un cheesecake pun multe fructe, am observat ca ne place foarte mult, insa daca e multa crema goala, nu prea suntem fani, il servim, dar nu cu aceeasi pofta. Chestia minunata este ca, nu am zdrobit caisele, ci le-am lasat asa bucati si tare faina se simteau in toata aceasta combinatie. Deliciu!

Ingrediente:

  • 250 gr pudra de oreo
  • 100 gr unt
  • 250 gr mascarpone
  • 150 gr crema de branza
  • 150 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita vanilie
  • 500 gr caise fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 50 gr pudra de oreo pentru decor
  • 1-2 caise pentru decor
Mod de preparare:
Topiti untul pe baie de aburi.
Il amestecati cu pudra de biscuiti.
Asezati un inel detasabil de 20-22 cm pe un platou.
Rasturnati amestecul cu oreo, il apasati bine, apoi il dati la rece.
Caisele le taiati pe jumatate.
Le puneti intr-o cratita cu cele doua linguri de zahar, le lasati sa fiarba 3-4 minute, la foc potrivit.
Amestecati din cand in cand in ele.
Amidonul il dizolvati cu 2-3 linguri de apa rece.
Il rasturanti peste caise, amestecati bine si lasati pe foc pana se ingroasa.
Le dati deoparte si le lasati sa se raceasca.
Frisca lichida rece, o mixati pana prinde putin volum.
Adaugati mascarponele, crema de branza, zaharul pudra si le mixati pana obtineti o consistenta cremoasa.
La final incorporati vanilia.
Adaugati amestecul de caise rece, invartiti usor cu o paleta de silicon, dar nu le incorporati de tot.
Scoateti baza de biscuiti de la frigider, turnati crema peste, o nivelati.
Deasupra puneti cele 50 de grame de pudra de oreo, o nivelati si o apasati usor.
Dati desertul la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Il scoateti, il decorati cu felii de caise si este gata de servit.
Pofta buna!