Ingrediente:
Pentru crusta:
- 330 gr biscuiti de cacao
- 150 gr unt
- 1 lingura zahar
Crema:
- 400 gr crema de branza mai putin grasa
- 250 gr mascarpone
- 3 linguri zahar
- 2 linguri smantana
- 1 lingura gelatina
- 2 lingurite esenta de vanilie
- coaja rasa de la o lamaie potrivita
Jeleul de piersici:
- 1 compot de piersici 800 gr (eu am folosit de la Sun Food)
- 15 gr gelatina
- coacaze pentru decor
Mod de preparare:
Biscuitii ii maruntim in robot.
Topim untul, il amestecam cu biscuitii si zaharul.
Tapetam cu folie alimentara o tava cu diametrul de 26 cm si detasabila.
Punem crusta, apasam bine cu mana si o dam la frigider.
Crema:
Mixam crema de branza cu mascarponele si zaharul.
Adaugam smantana, coaja rasa de lamaie si vanilia.
Gelatina o punem cu 4-5 linguri de apa rece la hidratat, 5-6 minute, apoi o topim pe baie de aburi.
O punem in fir subtire peste crema timp in care amestecam continuu.
Punem crema peste crusta si dam la frigider pentru circa 3 ore.
Jeleul de piersici:
Scoatem piersicile din compot si le pasam in robot.
Gelatina o punem la hidratat cu cateva linguri din zeama de compot, apoi o topim pe baie de aburi.
Piureul de piersici il amestecam cu restul de zeama de compot si gelatina topita.
Amestecam, apoi turnam acest amestec, uniform, peste crema.
Dam la rece peste noapte.
A doua zi, il scoatem usor din tava, decoram cu coacaze si servim.
Pofta buna!