Ingrediente:
- 1 coasta de porc (a mea a fost mai mica)
- 2 linguri ketchup dulce
- 2 catei de usturoi
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingura sos de soia
- sare
- piper
- amestec ierburi si boia Delikat
- amestec ierburi de gradina Delikat
- condimente pentru porc Delikat
- boabe de piper Delikat
Intr-un bol amestecati uleiul cu sosul de soia si ketchup-ul.
Spalati coasta de porc, o stergeti cu servetele si o taiati in doua.
Presarati sare, piper, boiaua cu ierburi, ierburile de gradina si condimentele pentru porc.
Amestecati bine pana toate ingredientele sunt incorporate, iar la final puneti usturoiul curatat si taiat feliute.
Puneti coastele peste acest amestec, le amestecati pe toate partile sa se condimenteze.
Acoperiti bolul cu coaste, il dati la frigider pentru o ora sau peste noapte.
Puneti hartie de copt pe o tava, asezati coastele.
Presarati cateva boabe de piper, turnati circa 200 ml de apa.
Le acoperiti si le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 45 de minute.
Dupa acest timp le descoperiti, le incercati daca sunt patrunse.
Daca sunt patrunse, scoateti folia, setati functia grill si le mai lasati cam 15 minute pana se rumenesc.
Daca nu aveti aceasta functie, le lasati descoperite pana prind o crusta rumena.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.
Le serviti cu o salata, cartofi, orez sau un piure de cartofi cremos, cum am pregatit eu, cu unt si parmezan.
Sa aveti pofta!