Ingrediente:
Pentru blat:
- 250 gr biscuiti digestivi fara zahar
- 120 gr unt (koliba am folosit)
- 1 lingura rasa indulcitor dulcisor (sau 1 lingura zahar)
- 4 linguri lapte
- 1 lingurita vanilie
Pentru crema:
- 300 gr crema de branza (almette, philadelphia, mascarpone)
- 200 ml smantana pentru frisca
- 2 linguri rase indulcitor ( sau2 linguri zahar)
- 100 gr banuti de ciocolata alba cu indulcitor
- 2 lingurite vanilie
- 150 gr mure + 1 lingura indulcitor + 1 lingurita cu varf amidon
- 150 gr dulceata de afine cu indulcitor + 1 lingura amidon
Mod de preparare:
Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul.
Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui pahar.
Dati la frigider.
Crema:
Murea o blendati, apoi o treceti prin sita.
Amestecati piureul de mure cu indulcitorul si amidonul, puneti pe foc pana se ingroasa.
Il dati deoparte, il lasati sa se raceasca.
Ciocolata alba o topiti pe baie de aburi.
Frisca rece o mixati cu indulcitorul putin, nu de tot.
Adaugati crema de branza peste frisca, vanilia si mixati pana devine usor spumoasa.
Puneti ciocolata topita, mai mixati putin, pana obtineti o consistenta cremoasa.
In jeleul de mure rece, puneti 2 linguri cu varf din crema de branza, amestecati bine.
Scoateti crusta de la frigider, puneti un strat subtire din crema alba, apoi crema de mure si restul de crema alba. Dati la rece.
Dulceata de afine o amestecati cu amidonul, le puneti pe foc pana se ingroasa putin.
Scoateti cheesecake-ul de la rece, puneti deasupra dulceata si o intindeti usor.
Dati la rece 3-4 ore, apoi indeparatati inelul, portionati si serviti.
Pofta buna!