duminică, 26 august 2012

Crema de zahar ars

Ingrediente:
  • 1 litru de lapte
  • 12 linguri zahar
  • 6 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Laptele il fierbem apoi il lasam sa se racoreasca.
Intr-o cratita punem 5 linguri de zahar si o asezam pe foc.
Lasam sa se caramelizeze si il imprastiem si pe peretii cratitei.
Dam deoparte si lasam sa se racoreasca putin.
Mixam ouale spuma cu restul de zahar.
Incorporam laptele, apoi zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
Turnam acest amestec in cratita cu caramel.
Dam crema in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
O lasam pana este bine inchegata si prinde o crusta maronie deasupra.
Cand este gata o lasam sa se racoreasca, apoi o dam apoi la frigider.
Pofta buna!

20 de comentarii:

  1. Rocsi, ce faina e si ce pofta mi-ai facut!!! Fur farfurioara :P Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))Daca vrei s ao furi macar farfuria sa mi-o trimiti goala...Pup si o saptamana frumoasa!

      Ștergere
  2. Imi place mult de tot!!! Mi-ai facut asa o pofta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ador crema de zahar ars......mmm.........si ce bine arata a ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca iti place si te servesc cu o portie rece rece.Pup!

      Ștergere
  4. te asteapta o leapsa la mine pe blog. Daca iti face placere, te rog sa o ridici.Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmmm ce buuun!Eu uneori o servesc cu crema de vanilie....yuumy!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce apetisanta este crema ta de zahar, Roxy!
    Am vrut sa comentez si alte retete din aceasta luna, insa tare greu imi accepta comentariile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Elena nu stiu de ce.Mi-au mai zis si alte fete, dar nu stiu ce se intampla.Multumesc mult.Pup!

      Ștergere
  7. Vrei o leapsa?.........daca da, ti-o ofer cu mare drag si o gasesti la mine pe blog!

    RăspundețiȘtergere