marți, 11 martie 2025

Prajitura cu crema de nuca de cocos de post


 Imi plac mult, mult de tot deserturile cu nuca de cocos, asa ca, in aceste zile, am facut o prajitura cu crema de nuca de cocos de post, sa putem manca toti si cei care tin post si cei care nu tin. A iesit nemaipomenita, am impartit celor dragi, iar tava s-a golit! Dar nu regret, pentru ca toti au fost super incantati de ea. Ce credeti ca voi face in week-end? Pregatesc iar aceasta prajitura, dar de aceasta data in portie dubla, sa mananc pe saturate! 

Ingrediente:

Pentru crema de nuca de cocos:

  • 300 ml lapte de cocos
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri si 1/2 amidon
  • 70 gr nuca de cocos
  • 50 gr unt vegan
  • esenta de cocos
Pentru blat:
  • 300 ml apa minerala
  • 120 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pline cu dulceata de visine
  • 3 linguri cacao
  • 50 gr faina de cocos
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • esenta de cocos
Mod de preparare:
Crema de nuca de cocos:
Intr-o cratita amestecati laptele de cocos, zaharul si amidonul.
Transferati pe foc, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa.
O dati deoparte, adaugati untul vegan si amestecati pana este complet topit.
Incorporati nuca de cocos, esenta, apoi acoperiti crema cu folie si o lasati sa se raceasca.


Aluatul:
Intr-un bol amestecati apa minerala cu zaharul, pana ce zaharul se dizolva complet.
Adaugati uleiul, dulceata, un praf de sare si esenta de cocos.
Amestecati praful de copt cu bicarbonatul, le stingeti cu putin otet sau zeama de lamaie, incorporati in bol.
Cerneti faina cu cacaoa si faina de cocos, incepeti si le incorporati in compozitia lichida.
Daca nu aveti faina de cocos, folositi doar faina alba.
Amestecati fie cu mixerul, fie cu un tel, pana nu mai sunt cocoloase.

Tapetati cu hartie de copt, o tava de 20/32 cm.
Turnati ceva mai mult de jumatate din compozitia de blat.
Cu o lingurita luati din crema de cocos, puneti din loc in loc.
Deasupra puneti restul de blat, de preferat cu o lingura, tot din loc in loc.
Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 35-40 de minute.
Faceti testul cu o scobitoare, iar cand este gata, o scoateti din cuptor.

O lasati sa se raceasca, o portionati si serviti.
Pofta buna!