Ingrediente:
- 150 gr ciocolata cu 50% cacao
- 4 linguri rase indulcitor din stevie (sau zahar)
- 2 linguri cacao
- 1 lingura plina amidon
- 1 lingurita rasa pudra de vanilie
- 1 lingurita rasa scortisoara macinata
Mod de preparare:
Rupeti ciocolata bucatele, apoi o puneti in robotul de bucatarie si o maruntiti.
Rasturnati ciocolata macinata intr-un bol, puneti cacaoa, indulcitorul si amidonul, amestecati bine.
La final incorporati vanilia si scortisoara.
Puneti acest amestec intr-un borcan cu capac, il pastrati la loc racoros.
Cum pregatiti ciocolata calda? Simplu!
Intr-o craticioara rasturnati o cana cu lapte de cocos (sau lapte normal daca nu doriti sa fie de post), adaugati o lingura cu varf din mixul pentru ciocolata.
Amestecati cu un tel, apoi transferati cratita pe foc.
Invartiti continuu, pana cand ciocolata incepe sa clocoteasca.
O sa inceapa sa se ingroasa si o luati de pe foc.
O turnati in cana si o serviti cu placere, fie simpla, cu frisca sau topping de ciocolata!
Mi-a placut mult ca nu a iesit foarte densa, dar nici lichida, ci undeva intre ele, exact pe gustul meu!
Sa aveti pofta!