joi, 11 octombrie 2012

Negresa cu visine si glazura de ciocolata

O negresa absolut delicioasa si pufoasa, ideala pentru aceste dimineti de toamna reci alaturi de cafeaua sau ceaiul ce il serviti!Am vazut aceasta reteta ca a fost pregatita la emisiunea "Draga mea prietena", iar rezultatul mi-a placut asa mult ca nu am stat pe ganduri si am preparat-o.

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 300 ml lapte cald
  • 125 ml ulei
  • 1 lingurita si 1/2 zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 330 - 350 gr faina
  • 1 borcan 400 gr cu visine fara samburi
Glazura:
  • 1 ciocolata cu umplutura de frisca (100 gr)
  • 50 gr ciocolata amaruie
  • 4 linguri lapte
  • 3 linguri lichior de ciocolata 
  • inimioare roz pentru decor
Mod de preparare:
Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana se albesc.
Incorporam uleiul, dar alternand cu laptele cald.
Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie sau otet.
Faina o punem treptat si mixam in tot acest timp.
La final punem cacaoa si batem pana aluatul face niste bule.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si tapetam cu hartie de copt (24/37cm).
Turnam compozitia de negresa in tava, iar deasupra asezam visinele scurse de zeama.


O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si o lasam cam 40 de minute (facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este coapta).
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca putin.
Glazura:
Atat ciocolata umpluta cat si cea amaruie o rupem bucatele si o punem intr-o cratita.
Adaugam laptele, apoi punem pe baie de aburi pana ciocolata este foarte bine topita.
Cand este gata o dam deoparte, punem crema de lichior si amestecam bine.
Prajitura o portionam bucatele cat vrem noi de mari, apoi pe fiecare bucata punem glazura.
Deasupra ornam cu inimioare roz sau ce doriti.
Sa o savurati cu placere!