Ingrediente:
Pentru blat:
- 5 albusuri
- 200 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 200 gr nuca
- 2 linguri cacao
- 60 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- un praf de sare
Pentru glazura:
- 5 galbenusuri
- 100 gr zahar pudra
- 30 gr ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile le batem cu un praf de sare pana devin spuma.
Incorporam albusurile in compozitia de unt, usor, cu ajutorul unei palete.
Intr-un bol amestecam nuca, pe care o macinam inainte, cacaoa, praful de copt si faina cernuta.
Le turnam peste amestecul de mai sus, amestecam tot cu miscari lente cu ajutorul paletei.
La final adaugam esenta de vanilie.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/24 cm, turnam compozitia si o nivelam.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 20 de minute.
Glazura:
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana se albesc.
Dupa cele 20 de minute, scoatem blatul si turnam glazura, uniform.
Introducem iar prajitura in cuptor pentru 10-12 minute.
Cand este gata, scoatem prajitura si radem ciocolata deasupra.
O lasam sa se raceasca, o portionam si servim.
Sa aveti pofta!