Ingrediente:
Pentru aluat:
- 220 gr faina
- 140 ml apa minerala
- 10 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita rasa sare
- 1 lingurita rasa zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 250 gr spanac decongelat (sau proaspat, putin oparit)
- 1 ceapa verde
- 150 gr jambon spaniol feliat
- 450 gr branza de vaci
- 250 gr mozzarella
- 1 lingura parmezan ras
- 1 ou
- 2 linguri smantana
- 2-3 crengute marar verde
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- praf de usturoi
Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o adaugam peste faina.
Turnam apa minerala treptat, incepem si framantam.
La final adaugam uleiul de masline si mai framantam pana este bine incorporat.
O sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Il acoperim si il lasam sa dospeasca 30-40 de minute.
Umplutura:
Spanacul decongelat il tocam.
Ceapa verde o taiem rondele.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam spanacul si ceapa verde.
Presaram sare, piper si putin praf de usturoi.
Il innabusim 4-5 minute la foc potrivit, amestecam din cand in cand.
Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se racoreasca.
Incingem o tigaie antiaderenta, rumenim feliile de jambon pe ambele parti, apoi il scoatem pe o farfurie.
Mozzarella o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Branza de vaci o punem intr-un bol si o maruntim cu mana.
Adaugam mozzarella rasa, parmezanul, oul, le amestecam bine.
La final punem smantana si mararul verde tocat.
Ii dam gust cu sare si piper.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, pe care presaram putina faina inainte.
Intindem o foaie potrivit de subtire.
Tapetam o tava de tarta cu hartie de copt, punem foaia de aluat.
Rasturnam spanacul, il nivelam, asezam feliile de jambon, apoi compozitia de branza pe care o intindem bine cu o paleta.
Daca aveti surplus de aluat pe margini, il taiati.
Tarta o introducem in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra si este coapta.
O scoatem din cuptor cand este gata, o lasam sa se racoreasca.
O portionam si servim!
Sa aveti pofta!