duminică, 21 septembrie 2014

Cotlet de porc impanat cu ficatei si cabanos, pe pat de legume

Este un preparat bun, gustos, potrivit pentru o masa in familie sau o masa festiva, pentru a impresiona musafirii. Nu e nimic sofisticat dar este de efect ;)

Ingrediente:
  • 1 cotlet dezosat ( cam de 1,4 kg)
  • 15 ficatei de pui
  • 2 fire de cabanos
  • 1 dovlecel mic
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei kapia mic
  • 4 crengute de rosii cherry
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 varf de lingurita cu cimbru uscat
  • 1/2 de cana cu vin rosu
Mod de preparare:
Spalam cotletul si il tamponam cu un servet de bucatarie.
Ficateii ii tinem 10 minute in apa pentru a mai iesi sangele, apoi ii scurgem bine.
Curatam dovlecelul, il taiem felii rotunde, decojim morcovul si il facem rondele.
Ardeiul galben, kapia ii spalam si ii taiem tot pe rotund, dar scuturam semintele.
Rosiile cherry le spalam, usturoiul il curatam.
Cu ajutorul unui cutit cu lama mai lunga, facem o taietura pe lungimea cotletului, in mijloc, si infingem cabanosul.
Deasupra cotletului facem mici crestaturi in care bagam ficateii si cateii de usturoi.
Intr-un vas yena asezam bucatile de ardei galben, kapia, morcovul, feliile de dovlecei si cateva rosii cherry.
Le condimentam cu sare si piper.
Cotletul impanat il presaram cu sare, piper, boia dulce si cimbrul uscat, apoi il asezam peste legume.
Intr-un bol amestecam vinul, cu 1/2 cana cu apa, sare, piper si il turnam in vas.
In jurul carnii punem crengute cu rosii cherry si restul de ficatei (pentru ca mie mi-au ramas si am zis sa ii folosesc si pe acestia).

Acoperim vasul cu capacul sau, il introducem in cuptor, pe care il si aprindem.
Reglam o temperatura potrivita, lasam cotletul acoperit pentru 90-100 de minute.
Dupa acest timp, scoatem capacul, stropim cu zeama din vas carnea si o mai lasam acolo cam 25 de minute, timp in care mai deschidem usa cuptorului si mai stropim cotletul.

Cand este gata, il scoatem si il lasam putin sa se racoreasca.
Pofta buna!