duminică, 23 ianuarie 2022

Tarta cu crema lime si caramel

 
Tarta cu crema lime? O nebunie pentru mine, mai ales ca sunt o fana a deserturilor cu citrice! Cu ce se completa mai bine, daca nu cu crema caramella crunchy cu bucati de migdale? Imi plac mult aceste creme tartinabile fara zahar si fara E-uri de la Green Sugar! Unele chiar sunt in topul preferintelor si mi le cumpar destul de des, pentru a le folosi in deserturi delicioase fara zahar. Daca nu aveti o asemenea crema, puteti face voi un caramel in casa. Dar combinatia de lime cu caramel este divina si trebuie incercata!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 170 gr unt
  • 270 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura indulcitor pudra (sau 1 lingura zahar pudra)
  • 1 lingurita vanilie 
  • un praf de sare
Pentru crema lime:
  • 2 oua
  • 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)
  • zeama de la 3 lime
  • coaja rasa de la 2 lime
  • 500 gr mascarpone
  • 2 linguri limoncello
  • 2 linguri indulcitor pudra (sau 2 linguri zahar pudra)
  • 2 linguri smantana de tara
  • 1/2 borcan caramella crunchy
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol taiatul untul rece, cuburi.
Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati.
Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat.
Rasturnati aluatul pe masa, framantati pana obtineti o bila omogena.
Il inveliti in folie, il dati la frigider 30-40 de minute.
Dupa acest timp, il scoateti de la rece.
Intindeti o foaie, o asezati cu grija intr-o tava de tarta cu diametrul de 26 cm.
Apasati bine si pe peretii tavii, indepartati surprlusul de pe margine cu un cutit.
O intepati cu furculita din loc in loc.
Asezati o hartie de copt peste aluat, turnati niste boabe de fasole (orez, boabe de naut sau pietricele speciale pentru copt).
Introduceti crusta in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 15 minute.
Scoateti hartia cu boabele de fasole si o mai lasati inca 10 minute la copt.
Cand este gata, scoateti crusta din cuptor, o lasati sa se raceaca.
Crema lime:
Intr-un bol de inox, amestecati ouale cu 3 linguri indulcitor pulbere, apoi adaugati zeama si coaja lime.
Trasferati bolul pe baie de aburi, amestecati pana indulcitorul este complet topit si crema s-a ingrosat.
O dati deoparte, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.
Intr-un vas puneti mascarponele, smantana si indulcitorul pudra.
Mixati pana sunt toate incorporate, apoi adaugati crema de lime rece, mixati pana obtineti o crema spumoasa.
La final adaugati limoncello.
In crusta de tarta, puneti crema caramella si o intindeti.
Rasturnati crema lime si o nivelati o paleta.
O decorati dupa bunul plac, apoi o dati la rece 2-3 ore.
O puteti portiona si servi!
Pofta buna!