Ingrediente:
- 1 cana apa minerala
- 3/4 cana zahar
- 1/2 cana de ulei
- 1 cana si 3 sferturi cu faina
- 1 lingura cacao
- 1 praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie mica
- 1 borcan 350 gr gem de prune
Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste.
Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine.
Apoi punem faina in ploaie si invartim continuu, iar la urma praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Impartim compozitia in doua.
Una o lasam alba, iar in alta punem cacaoa.
Tapetam o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt.
Turnam compozitia alba si dam tava in cuptorul incins cam 10 minute, pana prajitura este putin inchegata la suprafata.
O scoatem din cuptor si o ungem cu gemul de prune.
Deasupra punem compozitia de cacao si dam iar la cuptor.
O lasam in cuptor cam 40 de minute, pana este bine coapta (facem testul cu scobitoarea).
Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Sursa de inspiratie