Ingrediente:
Pentru aluat:
- 500 gr faina
- 1 plic drojdie uscata (7 gr)
- 270-300 ml apa calduta
- 25 ml ulei
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura zahar
Pentru umplutura:
- 150 gr cascaval
- 4 linguri parmezan ras
- 50 gr masline negre fara samburi
- 1 lingura ulei de masline
- seminte de dovleac
- susan
- mac
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul.
Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca 40-50 de minute la loc ferit de curent.
Umplutura:
Maslinele le facem rondele subtiri.
Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il impartim in doua.
Intindem o prima foaie potrivit de grosa, o asezam intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Punem maslinele, cascavalul ras si parmezanul.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra.
O mai lasam 10-15 minute sa creasca, o ungem cu uleiul de masline si presaram susan, mac si seminte de dovleac.
Bagam painea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pana se rumeneste deasupra.
O scoatem cand este gata si servim.
Daca nu o serviti imediat, o acoperiti cu un prosop gros, pentru a se mentine moale.