- 4 pulpe de pui
- 3 cepe
- 250 gr rosii in suc propriu
- 2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 4 catei de usturoi
- 1 canita cu vin
- sare
- piper
- 3-4 linguri ulei
- boia de ardei dulce
- 1 lingurita rasa cu marar
- 2 foi de dafin
- patrunjel verde
Pulpele de pui le spalam bine si le tamponam cu un servet de bucatarie.
Le condimentam cu putina sare si piper, apoi le punem pe o tigaie grill (se poate pune si intr-o tigaie cu ulei).
Le rumenim pe ambele parti apoi le scoatem pe o farfurie.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il curatam, il taiem pe lung, pe jumatate, apoi il facem feliute.
Rosiile le taiem cubulete.
Ardeiul il curatam de seminte si il taiem patratele potrivite.
Punem intr-o tigaie uleiul la incins.
Adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie 2-3 minute, apoi punem morcovul si ardeiul.
Lasam inca 2-3 minute pe foc si adaugam rosiile cu tot cu sucul lor.
Condimentam cu putina sare, piper si boia de ardei dulce, dar punem si mararul.
Mai lasam putin sa scada si tragem tigaia de pe foc.
Usturoiul il curatam, il pisam si il punem peste legumele trase la tigaie.
Punem vinul peste si amestecam.
Intr-un vas roman (sau de ceramica, yena) punem pe fund putina sare si piper (daca folositi un vas roman il tineti macar 1 ora inainte cu apa).
Asezam pulpele rumenite, apoi turnam amestecul de legume cu vin.
Deasupra rupem bucatele foile de dafin.
Dam vasul acoperit in cuptor si il aprindem.
Il lasam la o temperatura potrivita pana ce pulpele sunt bine patrunse.
Cand s-au facut foarte bine, descoperim vasul si il mai lasam cam 10 minute.
Il scoatem din cuptor, iar deasupra presaram patrunjel verde.
Este o bunatate.
Abia astept sa vina vara, sa cumpar mai multe legume proaspete si sa fac iar aceasta plachie.