sâmbătă, 3 septembrie 2022

Rulada pavlova cu crema de vanilie si fructe

 
Desi este o rulada ce imi place mult si tot imi doream sa o incerc, am cam evitat, din cauza cantitatii de zahar. Dar cum urma sa am musafiri, am zis ca este momentul potrivit sa o pregatesc, ca eu doar o voi gusta si restul o voi da celorlalti. Iese buna, chiar foarte buna, asa ca, atunci cand voi aduna albusuri mai multe, am sa o mai pregatesc! 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 300 gr albus
  • 120 gr zahar 
  • 80 gr zahar pudra cu vanilie
  • 2 linguri otet
  • 35 g amidon
  • fulgi de migdale
Pentru crema de vanilie:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 200 gr crema de branza
  • 1 lingurita vanilie
  • afine
  • zmeura
Mod de preparare:
Blatul:
Puneti albusurile intr-un bol cu un praf de sare.
Incepeti sa le mixati pana se spumeaza, adaugati zaharul treptat si mixati pana este complet topit.
Puneti zaharul pudra, mixati pana bezeaua devine ferma si lucioasa.
Adaugati otetul, amestecati usor cu paleta, apoi puneti amidonul si cu miscari lente, il incorporati, tot cu paleta.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm.
Turnati compozitia, o nivelati si presarati fulgi de migdale.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 160 de grade, pentru 25 de minute.
Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati 2 minute sa se racoreasca.
Il desprindeti de pe hartie, il intorceti cu fata in jos si il rulati strans pe lungime.
Il lasati sa se raceasca.
Crema de vanilie:
Amestecati intr-o cratita laptele cu zaharul si amidonul.
Transferati crema pe foc, amestecati continuu pana se ingroasa.
O dati deoparte, o acoperiti si o lasati sa se raceasca.
Crema rece o mixati putin, apoi adaugati vanilia, crema de branza si o mixati pana devine omogena si spumoasa.
Desfaceti blatul rece, puneti crema si o intindeti, lasati o margine libera cam 2 cm, apoi puneti fructe din loc in loc.
Rulati, o inveliti in folie si o dati la rece 2-3 ore sau peste noapte.
O pudrati cu zahar si serviti.
Pofta buna!