Ingrediente:
- 2 verze murate potrivite
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 borcan 400 gr ciuperci taiate
- 1 borcan 300 gr sos de legume (reteta de sos)
- 1/2 legatura marar verde
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 3 linguri ulei + 2 linguri ulei pentru ciuperci
- 2 crengute cimbru uscat
- cateva felii ardei kapia
Varza o punem la desarat in apa rece. Apa o schimbam din cand in cand.
Dupa ce s-a desarat atat cat ne dorim, o scurgem bine de apa si o tocam.
Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il taiem cuburi.
Intr-o oala incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si varza.
Le innabusim 2-3 minute, apoi punem apa cat sa o acopere.
Presaram sare, piper si boia de ardei dulce.
Punem un capac si o lasam sa fiarba mai bine de jumatate.
Amestecam in ea din cand in cand.
Dupa ce varza a fiert mai bine de jumatate, o rasturnam intr-o tava.
Tocam mararul verde, il punem peste varza, amestecam. Gustam sa vedem daca mai trebuie condimentata.
Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati putina dar fierbinte, la mine nu a mai fost cazul.
Ciupercile le amestecam cu putina sare, piper si uleiul.
Asezam ciupercile peste varza, deasupra turnam sosul si il intindem cu o paleta.
Sosul de legume ce l-am folosit contine rosii, ardei kapia, gogosari, ceapa, date prin robot, apoi scazut in putin ulei, condimentat cu sare si piper.
Punem crengutele de cimbru si feliile de ardei kapia.
Acoperim tava cu staniol, o introducem in cuptorul incins, la 180 de grade pentru o ora.
Peste o ora, luam staniolul si mai lasam varza cam 20 de minute, ridicam putin temperatura cuptorului.
Varza o sa prinsa o usoara crusta deasupra.
O scoatem din cuptor, servim calda cu mamaliguta, ardei iute si ce va mai place.
Pofta buna!