Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 oua
- 5 linguri iaurt
- 5 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 7 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 cana cu apa
- 1 lingura cu varf zahar
- 5-6 fasii coaja rasa de portocala
- 500 gr mascarpone
- 3 linguri smantana
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lingura coaja rasa de portocala
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 150 gr fructe de padure congelata
- 2 linguri ciocolata rasa
Blatul:
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul.
Incorporam uleiul, apoi iaurtul si zaharul cu pastai de vanilie.
Faina o amestecam cu praful de copt, le adaugam in compozitia de mai sus, iar la final cacaoa.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, turnam compozitia in ea.
Introducem blatul in cuptorul incins pentru 15-20 de minute, cand blatul este copt, facem testul cu scobitoarea.
Il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Siropul:
Punem toate ingredientele intr-un ibric si le transferam pe foc.
Lasam siropul sa fiarba circa 4-5 minute, apoi il luam de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Crema:
Punem mascarponele, smantana, zaharul pudra intr-un bol si le mixam spuma.
Aromatizam crema cu coaja rasa de portocala si esenta de vanilie.
Asezam blatul pe un platou, il insiropam.
Punem crema, o nivelam iar deasupra asezam fructele de padure.
Pe margine presaram ciocolata rasa.
Dam la rece, apoi servim.
Sa aveti pofta si week-end placut!