luni, 6 septembrie 2021

Salata greceasca

 
Salata greceasca este una din retelele delicioase ale verii, mai ales daca avem legume in gradina, aromate, salata va fi mai gustoasa. Se face simplu, ca orice salata, dar este destul de satioasa datorita branzei. Mai pregatim aceasta salata din cand in cand, ca sa ne aminteaca de zilele insorite de vara.

Ingrediente:

  • 3-4 frunze de salata verde
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1 castravete
  • 1 ardei galben
  • 200 gr telemea sarata
  • cateva masline verzi
  • 1 ceapa rosie (eu am renuntat la ea)
  • sare
  • piper
  • oregano uscat
  • ulei de masline 
  • zeama de lamaie
Mod de preparare:
Frunzele de salata verde, spalate si scurse bine de apa, le rupeti bucati.
Castravetele il curatati de coaja, il taiati rondele.
Rosia o taiati felii, dar indepartati cotorul.
Ardeiul galben curatat de cotor si seminte, il taiati cuburi mai mari.
Telemeaua o faceti cuburi.
Pe un platou montati: salata verde, castravete, rosii, ardei, branza si masline. Deasupra puneti ceapa solzisori, daca doriti.
Intr-un borcan turnati ulei de masline, zeama de lamaie, sare (atentie la sare, pentru ca branza este sarata), piper si oregano uscat.
Infiletati borcanul si agitati bine.
Turnati dressing peste salata.
Este gata pentru a fi servita! Merge perfect cu o felie de paine prajita!
Pofta buna!