duminică, 24 septembrie 2017

Tarta cu pere si gem de pere cu mere

Tarta cu pere este plina de savoare si aroma! O incantare de toamna, merita pregatita ca sa va convingeti cat este de buna. La mine a avut un mare succes, mai ales ca au savurat-o si cativa musafiri.

Ingrediente:
Pentru aluat:
  • 140 gr unt
  • 230 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie
Pentru umplutura:
  • 1 kg de pere 
  • 1 borcan de gem de pere cu mere de 200 gr
  • 2 linguri amidon
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 50 ml frisca lichida
  • 1 lingurita vanilie
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol amestecati untul rece, cu oul si vanilia.
Adaugati praful de copt, sarea, apoi faina, treptat.
Framantati pana obtineti un aluat omogen si nelipicios.
Tapetati cu hartie de copt o tava de tarta.
Presarati faina pe masa de lucru, puneti aluatul si intindeti o foaie potrivit de groasa.
O asezati in tava de tarta, apoi o dati la rece pentru 30 de minute.
Umplutura:
Spalati perele, le decojiti si le taiati cubulete.
Intr-un bol puneti perele, gemul, amidonul si coaja de lamaie. Le amestecati bine.
Adaugati vanilia, frisca lichida si le incorporati bine.

Scoateti aluatul de la frigider, turnati umplutura, iar aluatul de pe margini, surplusul, il lasati peste umplutura.


Introduceti tava in cuptorul incins, la 170-180 de grade, pana se rumeneste frumos tarta si este patruns aluatul.
Cand este gata, scoateti tarta din cuptor si o lasati sa se racoreasca.

O presarati cu zahar pudra, o decorati cu frunzulite de menta, apoi se poate servi.
Sa aveti pofta!