vineri, 15 februarie 2019

Rulada cu ton

Cand sunteti in pana de idei, cand nu mai stiti ce sa pregatiti fie pentru week-end, fie ca sa luati la pachet la servici, fie ca aveti musafiri, ruladele aperitiv sunt o alegere perfecta. Puteti jongla cu ingredientele, sa puneti ceea ce va place mai mult si o sa obtineti un preparat super gustos intr-un timp destul de scurt. La noi in casa sunt foarte apreciate!

Ingrediente:
Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri ulei
  • 120 gr iaurt
  • 1 lingura parmezan ras
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
Pentru umplutura:
  • 200 gr crema de branza
  • 250 gr ton in ulei de masline
  • 10 masline negre fara samburi
  • 3-4 bucati de gogosari in otet
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 3-4 crengute patrunjel verde
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Galbenusurile le mixati cu putina sare, apoi cu uleiul.
Adaugati parmezanul si iaurtul, amestecati.
Incorporati treptat faina cernuta, praful de copt si putin piper.
Albusurile le bateti cu un praf de sare pana devin spuma.
Le incorporati in compozitia de mai sus, impreuna cu patrunjelul verde, cu o paleta, cu miscari lente.
Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnati compozitia de blat si o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 15 minute.
Dupa acest timp, scoateti blatul din cuptor.
Desprindeti hartia de copt si il rulati cat este fierbinte, apoi il inveliti intr-un prosop si il lasati sa se raceasca.
Umplutura:
Taiati maslinele fasii pe lung, la fel si gogosarii.
Tonul il puneti intr-o sita si il scurgeti bine de ulei, apoi il maruntiti cu o furculita.
Patrunjelul verde il tocati marunt.
Desfaceti blatul rece.
Ungeti toata suprafata cu crema de branza.
Puneti tonul, apoi gogosarii si maslinele.
La final presarati boabele de porumb si patrunjelul verde tocat.
Rulati cat mai strans, inveliti rulada in folie alimentara.
O dati la rece 3-4 ore sau peste noapte.
Sa aveti pofta!