Ingrediente:
Pentru blat:
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 140 gr unt
- 3 oua
- 60 gr zahar
- 1 lingura plina cacao
- 140-150 gr faina
- 2 lingurite rase praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
Pentru crema:
- 300 gr crema de branza
- 100 gr zahar
- 3 oua mici
- coaja rasa de lamaie
- 200 gr cirese
Mod de preparare:
Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-o sita pentru a-si lasa din zeama.
Aluatul:
Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, ciocolata rupta bucatele, le punem pe foc. Dam focul la mic, amestecam continuu, pana ciocolata se topeste complet. Luam de pe foc, lasam 10 minute sa se racoreasca.
Puteti folosi ciocolata amaruie, dar in acest caz renuntati la cacao.
Ouale le mixam spuma cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam esenta si amestecul de unt cu ciocolata. Le amestecam bine.
Incorporam cacaoa cernuta, praful de copt, apoi faina, treptat, pe care o cernem inainte.
Crema:
Intr-un vas mixam crema de branza cu zaharul.
Adaugam ouale, mixam usor, iar la final punem coaja rasa de lamaie.
Ungem cu unt o tava de 22/26cm, o tapetam cu hartie de copt.
Turnam putin mai mult de jumatate din compozitia de aluat, o nivelam cu o paleta.
Peste, punem usor crema de branza, apoi ciresele una cate una.
Restul de aluat il punem cu lingura, dar usor pentru a nu intra in crema de branza.
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana este bine coapta, cam 35-40 de minute dureaza. Pentru orice eventualitate facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca.
Portionam prajitura si servim. Pofta buna!