vineri, 25 mai 2012

Cartofi noi rumeni cu usturoi verde

Astazi am pregatit ceva usor pentru cina si de post. Sunt calzi asa ca va invit si pe voi la masa!

Ingrediente:
  • 1,5 kg cartofi noi
  • 3 bucati usturoi verde
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 5 linguri ulei
Mod de preparare:
Cartofii ii spalam si ii radem de coaja sub jetul de apa.
Ii punem intregi sau daca sunt mai mari taiati pe jumatate, intr-o oala si ii acoperim cu apa.
Ii fierbem 15 minute cu o jumatate lingurita de sare.
Dupa acest timp ii scurgem de apa.
Usturoiul il spalam si il taiem marunt.
Il punem intr-un castron cu 3 linguri de ulei si 4-5 linguri de apa.
Luam o tava si asezam in ea hartie de copt.
Ungem cu cele 2 linguri de ulei ramase suprafata de hartie, apoi punem cartofii.
Cu o lingurita punem si usturoiul pe ei.
Deasupra presaram sare, piper si boia de ardei.

Dam tava in cuptorul incins, la 200 de grade, si ii lasam pana prind o crusta aurie.
Cand sunt gata ii scoatem, ii lasam 5 minute la racorit.
Mai pregatim si o salata, iar masa este gata.
Sa aveti pofta!