Ingrediente:
- 500 gr ficatei de pui
- 250 gr tortellini cu prosciutto proaspeti
- 4-5 cepe verzi
- 3 bucati usturoi verde
- 1 cutie rosii decojite in sos tomat (400 gr)
- 2 linguri pasta de kapia cu gogosari
- 1 lingura ketchup picant de casa
- 2 linguri ulei de rapita (sau de care doriti)
- 3 linguri parmezan ras
- sare
- piper
- cimbrisor uscat
Mod de preparare:
Intr-o cratita puneti apa cu sare.
O transferati pe foc, iar cand apa da in clocot, puneti pastele.
Le fierbeti 5 minute, apoi le scoateti intr-un bol, cu o paleta.
Pana incepe sa clocoteasca apa si cat timp fierb pastele, voi va ocupati de restul retetei.
Ficateii ii spalati bine, ii curatati de pielite daca mai au.
Ceapa verde si usturoiul le taiati rondele.
Rosiile decojite le tocati marunt.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati ficateii.
Ii innabusiti pe ambele parti.
Adaugati ceapa si usturoiul verde, amestecati.
Lasati 3-4 minute pe foc, apoi puneti rosiile tocate, pasta de kapia cu gogosari, ketchup-ul si cimbrisorul.
Adaugati si putina apa.
Amestecati, dati gust cu sare si piper.
Dupa ce fierbe totul 3-4 minute, incorporati tortellini fierti.
Invertiti usor sa nu rupeti pastele, apoi mai lasati preparatul pe foc 3-4 minute, cat ia si pastele din sos si arome..
Cand sunt gata, trageti tigaia de pe foc.
Presarati parmezanul ras si serviti!
Sunt o mare bunatate! Daca ii preparati, o sa va convingeti!
Pofta buna!