vineri, 14 martie 2014

Negresa cu gem si nuca de post

Daca in acest week-end vreti sa faceti ceva dulce de post, va propun aceasta reteta de negresa care se face repede, este delicioasa si pufoasa!

Ingrediente:
  • 90 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 lingura cu varf cacao
  • 3 linguri gem de capsuni
  • 220 ml apa
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura coaja confiata de lime
  • 1 lingura esenta de rom
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol punem faina, pe care mai intai o cernem, zaharul, cacaoa, nuca macinata, praful de sare si le amestecam.
Adaugam apa, uleiul, esenta de rom, gemul de capsuni si le incorporam bine.
Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus si la final coaja confiata de lime.


Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia prajiturii.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru circa 30 de minute pana este coapta (facem testul cu scobitoarea).
Daca este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.

Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie