marți, 7 noiembrie 2017

Mancare de legume cu linte

Ce sa mai pregatim, ce sa mai pregatim? De multe ori ne punem intrebarea asta, mai ales cand este vorba despre ceva de post. Si cum imi place sa ma "joc" cu legumele, si cum am avut ocazia sa testez si noile conserve Sun Food, le-am combinat, le-am dat gust cu putine condimente, pentru a pastra cat mai mult din savoarea legumelor si uite cum am obtinut o mancare foarte buna.

Ingrediente:
  • 1 ardei verde
  • 2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 cutie linte rosie (de la Sun Food am folosit)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bolisor cu rosii cherry
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri ulei
Mod de preparare: 
Curatati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele.
Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete.
Dovlecelul spalat, il taiati tot fasii lunguiete.
Ceapa verde o faceti rondele.
Intr-o cratita incingeti uleiul, puneti ceapa, morcovul, le innabusiti 2-3 minute.
Adaugati ardeii, ceapa verde, puneti capac si lasati cam 5 minute sa se patrunda.
Incorporati dovleceii, presarati sare, piper si boia dulce.
Turnati apa, atat cat sa acoperiti legumele.
Puneti capacul si lasati sa fiarba 20-25 de minute si sa scada din lichid.
Cand legumele sunt bine patrunse si lichidul a scazut suficient, adaugati rosiile cherry si lintea scursa de zeama.

Mai lasati sa fiarba 7-10 minute la foc potrivit, nu mai mult, pentru ca lintea este fiarta.
Gustati sa vedeti daca mai este nevoie de condimente.
La final, curatati usturoiul, il taiati in sferturi si il adaugati in mancare.
Amestecati, trageti cratita de pe foc si tineti-o acoperita pentru 10 minute, apoi serviti.

Pofta buna!
PS: Daca nu puneti rosii cherry, adaugati niste suc de rosii de casa sau putina pasta de tomate.