miercuri, 28 aprilie 2021

Tort cu piscoturi, iaurt si fructe de padure

 
Torturile cu piscoturi si creme de fructe sunt minunate! Noua ne plac tare mult si le pregatesc din cand in cand, in diverse combinatii. De aceasta data doream sa folosesc o cutie de lapte condensat si niste fructe de padure. Mi-am mai cumparat cateva ingrediente si m-am pus pe treaba! Sa stiti ca nu se face greu, mai ales ca nu aveti de copt nimic, este perfect de pregatit in sezonul cald sau atunci cand nu aveti mult timp la dispozitie, dar doriti sa faceti ceva dulce. Iar cu fructele va puteti juca, in functie de gusturi.

Ingrediente pentru o tava de chec 12/25 cm:

  • 450 gr fructe de padure congelate
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri amidon
  • 250 gr iaurt grecesc
  • 1 cutie lapte condensat (390 gr)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lingurite vanilie
  • 3 foi de gelatina
  • 27 piscoturi
  • 4-5 linguri jeleu de capsuni Dulceata Gradinii
  • sirop de zmeura Dulceata Gradinii
  • 3-4 linguri picaturi de ciocolata
  • 100 ml frisca + 1 lingura zahar pudra
  • capsuni pentru decor
  • inimioare de ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati.
Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul.
Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa clocoteaca 2-3 minute.
Amidonul il dizolvati cu 3-4 linguri apa rece, il turnati peste fructe si amestecati pana se ingroasa.
Dati jeleul deoparte, il acoperiti si il lasati sa se raceasca.
Intr-un bol mixati smantana pentru frisca rece, pana prinde putin volum.
Adaugati iaurtul, laptele condensat, vanilia si le mixati bine.
Puneti jeleul rece de fructe, le mixati pana se incorporeaza toate.
Foile de gelatina le puneti la hidratat in apa rece 5 minute.
Le scurgeti, pe topiti la baie de aburi si o incorporati in crema de mai sus, mixand cat mai repede.
Intr-un bol mic, puneti siropul ramas de la fructele de padure, sirop de zmeura si putina apa, pentru a obtine un sirop pentru piscoturi.
Tapetati cu folie alimentara o tava de chec.
Treceti piscoturi prin siropul obtinut, le asezati pe fundul tavii.
Crema o impartiti in 4 parti.
Asezati o parte crema peste piscoturi, o nivelati.
Puneti jeleu de capsuni din loc in loc, deasupra inca o parte crema.
Asezati un alt strat de piscoturi insiropate.
Iar o parte crema, picaturile de ciocolata si ultima parte de crema.
La final asezati iar un strat de piscoturi insiropate.
Inveliti cu folie, dati tortul la frigider peste noapte.
A doua zi, indepartati folia si rasturnati tortul pe un platou.
Frisca lichida rece o mixati cu zaharul pudra, pana devine spuma.
O puneti intr-un pos si ornati tortul.
Decorati cu capsuni si inimioare de ciocolata!
Il portionati si serviti!
Sa aveti pofta!