Ingrediente:
- 3 kg capsuni dulci si coapte
- 600 gr indulcitor pulbere Green Sugar (sau 600 gr zahar, 700 daca il doriti mai dulce)
- 1,7 litri apa
Mod de preparare:
Mai intai pregatiti sticlutele de 330 ml.
Le spalati bine cu apa fierbinte, inclusiv capacele si le puneti la scurs.
Spalati bine capsunile, cu apa rece.
Le lasati la scurs putin, intr-o sita.
Indepartati coditele cu frunze si le taiati in sferturi.
Intr-o oala mai mare, turnati apa.
Adaugati indulcitorul, transferati cratita pe foc.
Amestecati pana indulcitorul este topit.
Cand incepe sa clocoteaca siropul, dati drumul capsunilor.
Le fierbeti la foc potrivit 3-4 minute.
Dati cratita deoparte dupa acest timp.
Cu un blender vertical, pasati fructele, pana obtineti nectarul.
Puneti iar cratita pe foc si mai fierbeti 3 minute.
In acest timp, indepartati spuma.
Inchideti focul, dati nectarul deoparte, il lasati 5 minute sa se racoreasca.
Il turnati in sticle, ajutandu-va de o palnie.
Inchideti bine capacele.
Inveliti sticlele in hartie si le asezati intr-o cratita mai inalta.
Puneti apa calda, sa acopere cam pe 3/4 sticlele.
Deasupra asezati un prosop de bucatarie.
Transferati totul pe foc, focul sa fie potrivit si din momentul in care incepe sa fiarba apa din cratita, le lasati 20 de minute.
Dupa acest timp, inchideti aragazul.
Le lasati acolo pana se racesc complet sau le scoateti si le inveliti intr-o patura pana a doua zi!
Depozitati nectarul la rece!
Este prea bun, sa nu pregatiti macar cateva sticlute! Mie din aceasta cantitate mi-au iesit 14 sticle de 330 ml.
Pofta buna!