Ingrediente:
- 1 kg ardei iuti de culoare rosie
- 500 gr gogosari
- 1 kg zahar
- 1 litru otet
Mod de preparare:
Intai de toate, va puneti manusi, altfel o sa va usture foarte tare mainile.
Spalati ardeii iuti si gogosarii, ii curatati de cotoare si toate semintele.
Ii taiati bucati mai mari, ii treceti prin robot, dar nu ii faceti chiar pasta, lasati si bucati mai maricele.
Intr-un tuci (sau un vas mai gros) puneti zaharul cu otetul.
Transferati totul pe foc.
Amestecati continuu pana zaharul se topeste complet.
Cand incepe siropul sa clocoteasca, il fierbeti 15 minute.
Dupa acest timp, dati drumul ardeilor si gogosarilor maruntiti.
Amestecati bine.
Lasati sa fiarba la foc potrivit, invartiti din cand in cand.
Dupa 50-60 de minute, dulceata este gata.
O trageti de pe foc si fierbinte, o puneti in borcane.
Inchideti bine capacele si inveliti borcanele intr-o patura groasa.
A doua zi le etichetati si le dati la rece.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 borcanele de 200 ml.
Pofta buna!