Ingrediente:
- 220 gr nuca de cocos
- 140 gr zahar
- 50 gr cacao
- 60 ml ulei
- 70-80 ml apa
- 10 alune
- 1 lingurita esenta rom
- 1 lingura coaja rasa de portocala
- 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Alunele le tocam cu un cutit.
Intr-un bol punem 180 gr nuca de cocos, cacaoa, zaharul si alunele tocate.
Amestecam usor cu o lingura, apoi adaugam uleiul si apa.
Apa punem cate putin si tot amestecam cu mana compozitia, iar cand simtim noi compozitia la mana ca se pot forma bomboane nu mai puneti apa, mie 70 ml mi-a trebuit.
La final am pus esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie si le-am incorporat cu mana.
Rupem bucatele mici, formam intre palme bomboanele, apoi le tavalim prin restul de nuca de cocos.
Le punem intr-o cutie si le pastram la loc racoros.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 35 de bomboane.
Sa aveti pofta!!!
Sursa de inspiratie