vineri, 18 ianuarie 2013

Tocanita de pui cu ceapa si rosii

O tocanita atat de simpla, dar atat de mult ne place.Sincer nu mai stiam ce sa gatesc sa fie pe placul tuturor. M-am uitat prin frigider si am zis:stiu, fac tocanita de pui cu ceapa si rosii si bineinteles ca asa cum am presimtit o sa se goleasca repede cratita...M-am pus pe treaba si uitati ce a iesit...Sper sa fie si pe gustul vostru!

Ingrediente:
  • 4 pulpe de pui
  • 3 cepe mari
  • 400 gr rosii in suc propriu
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Pulpele de pui le parlin de puf la flacara aragazului, le spalam bine si le taiem in doua, separand partea superioara de copanel.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Rosiile le taiem bucatele potrivite.
Intr-o oala incingem uleiul, apoi punem pulpele si le rumenim putin pe ambele parti.

Adaugam doua cani cu apa si cand incepe sa fiarba cu o paleta luam spuma.
Acoperim cu un capac, lasam 10 minute la fiert, apoi adaugam ceapa, rosiile taiate dar fara sucul lor.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cand carnea este bine patrunsa, incercam cu o furculita,  adaugam sucul de la rosii si pasta de gogosari.
Scadeti tocanita pana este pe gustul dumneavoastra.
Mai dam cateva clocote la mancare si o dam deoparte.
Verdeata o spalam, o tocam si o presaram deasupra, iar catelul de usturoi il curatam, il taiem in patru si ii dam drumul peste.

Lasam tocanita de pui acoperita 5 minute sa prinda din toate aromele adaugate la final.
Sa aveti pofta!