Ingrediente:
Pentru clatite:
- 2 oua
- 2 linguri iaurt
- 1 cana lapte
- 3 linguri ulei de masline
- 8 linguri faina
- sare
- piper
- 3 crengute marar verde
- ulei pentru uns tigaia
Pentru umplutura:
- 200 gr branza de vaci
- 100 gr cascaval
- 1 linguri cu varf de smantana
- 5-6 felii sunca
- sare
- piper
- 1 lingurita rasa, ierburi de provence
Pentru crusta:
- 1 ou
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Ouale le batem spuma cu un praf de sare.
Incorporam uleiul de masline, iaurtul, apoi laptele.
Cernem faina, o adaugam treptat, amestecam bine cu telul sa nu se faca cocoloase.
La final presaram putin piper, punem si mararul verde tocat marunt.
Ungem o tigaie cu ulei, o incingem, punem cate un polonic, nu prea plin, cu compozitie.
Intindem uniform clatita, o rumenim pe ambele parti la foc potrivit. La fel procedam pana terminam tot aluatul. Din aceasta cantitate mi-au iesit 8 clatite.
Umplutura:
Intr-un bol amestecam branza de vaci faramitata cu smantana.
Adaugam cascavalul, pe care il dam inainte pe razatoarea cu ochiuri mari, putina sare, piper si ierburile de provence. Le amestecam bine.
Sunca o taiem in fasii lunguiete si putin mai late.
Luam cate o clatita, punem cate o lingura din umplutura de branza mai pe mijloc si doua fasii de sunca.
Impachetam capetele spre interior, apoi le rulam bine.
Batem oul spuma cu putina sare si piper, iar pe o farfurie punem niste pesmet.
Trecem fiecare clatita prin ou batut, apoi prin pesmet.
Punem hartie de copt pe o tava, asezam clatitele.
Le introducem in cuptorul incins, cam la 200 de grade, pentru 7-8 minute, cat sa prinda o usoara crusta.
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le acoperim pentru 10 minute.
Se servesc calde!
Pofta buna sa aveti!