Ingrediente:
Pentru blat:
- 3 oua
- 3 linguri indulcitor pudra (sau 3 linguri zahar pudra)
- 3 linguri ulei
- 3 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- vanilie
Pentru umplutura:
- 1 kg branza de vaci cremoasa
- 6 oua
- 200 gr smantana fermentata
- 200 gr indulcitor pudra (sau 200 gr zahar pudra)
- 200 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor (sau cu zahar)
- 2 linguri cu varf cacao
- coaja rasa de la o portocala mare
- vanilie
Pentru glazura:
- 80 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor (sau cu zahar)
- 80 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Galbenusurile le amestecati cu uleiul si praful de copt.
Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma.
Adaugati galbenusurile peste albusuri si invartiti usor cu o paleta.
Turnati faina, vanilia si cu miscari lente, invartiti.
Ungeti cu ulei si tapetati cu hartie de copt o tava rotunda, detasabila, de 26 cm.
Turnati compozitia de pandispan, o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 12-14 minute.
Intre timp pregatiti umplutura:
Topiti ciocolata, rupta bucatele, pe baie de aburi si o dati deoparte.
Puneti branza faramitata intr-un bol.
Adaugati ouale, indulcitorul pudra si mixati bine.
Incorporati smantana, apoi ciocolata topita si cacaoa cernuta.
La final puneti vanilia si coaja rasa de portocale si amestecati bine.
Dupa ce blatul s-a copt, il scoateti din cuptor.
Puneti cu lingura umplutura din loc in loc, apoi o nivelati.
Introduceti pasca in cuptor, pentru 50-60 de minute, la 170 de grade.
Poate o sa vi se para usor moale pe mijloc dupa acest timp, dar este coapta sigur.
Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. Se va lasa putin, dar nu deranjeaza.
Glazura:
Ciocolata rupta bucatele o puneti intr-un bol de inox cu smantana pentru frisca.
Puneti bolul pe baie de aburi, amestecati pana ciocolata este complet topita.
Dati deoparte glazura, o lasati 2 minute sa se tempereze, apoi o turnati peste pasca.
O lasati 15 minute la temperatura camerei, apoi o dati la frigider macar o ora, inainte de servire.
Se portioneaza si se savureaza.
Pofta buna!