sâmbătă, 20 mai 2023

Pasca cu branza, ciocolata si pandispan

 
De ceva timp sotul tot imi zicea ca ar manca niste pasca cu ciocolata! Cum in acest week-end am avut primita niste branza de vaci, am zis ca trebuie sa ii fac pofta. Am pregatit un blat de pandispan la baza, umplutura am pus din plin, un bol generos 😁😁si deasupra am plusat cu o glazura de ciocolata. A iesit delicioasa tare, cremoasa, super aromata, dar eu recunosc ca prefer sa aiba mai mult blat (aluat), pentru mine e prea multa umplutura. Am folosit indulcitor natural, dar voi puteti folosi zahar daca nu aveti indulcitor. Poate va face cu ochiul si o pregatiti pentru joi, ca tot este Inaltarea! Sa va fie de folos reteta!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 3 linguri indulcitor pudra (sau 3 linguri zahar pudra)
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
Pentru umplutura:
  • 1 kg branza de vaci cremoasa
  • 6 oua
  • 200 gr smantana fermentata
  • 200 gr indulcitor pudra (sau 200 gr zahar pudra)
  • 200 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor (sau cu zahar)
  • 2 linguri cu varf cacao
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • vanilie
Pentru glazura:
  • 80 gr ciocolata cu lapte cu indulcitor (sau cu zahar)
  • 80 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Galbenusurile le amestecati cu uleiul si praful de copt.
Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma.
Adaugati galbenusurile peste albusuri si invartiti usor cu o paleta.
Turnati faina, vanilia si cu miscari lente, invartiti.
Ungeti cu ulei si tapetati cu hartie de copt o tava rotunda, detasabila, de 26 cm.
Turnati compozitia de pandispan, o nivelati.
Introduceti blatul in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 12-14 minute.
Intre timp pregatiti umplutura:
Topiti ciocolata, rupta bucatele, pe baie de aburi si o dati deoparte.
Puneti branza faramitata intr-un bol.
Adaugati ouale, indulcitorul pudra si mixati bine.
Incorporati smantana, apoi ciocolata topita si cacaoa cernuta.
La final puneti vanilia si coaja rasa de portocale si amestecati bine.
Dupa ce blatul s-a copt, il scoateti din cuptor.
Puneti cu lingura umplutura din loc in loc, apoi o nivelati.
Introduceti pasca in cuptor, pentru 50-60 de minute, la 170 de grade.
Poate o sa vi se para usor moale pe mijloc dupa acest timp, dar este coapta sigur.
Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca. Se va lasa putin, dar nu deranjeaza.

Glazura:
Ciocolata rupta bucatele o puneti intr-un bol de inox cu smantana pentru frisca.
Puneti bolul pe baie de aburi, amestecati pana ciocolata este complet topita.
Dati deoparte glazura, o lasati 2 minute sa se tempereze, apoi o turnati peste pasca.
O lasati 15 minute la temperatura camerei, apoi o dati la frigider macar o ora, inainte de servire.
Se portioneaza si se savureaza.
Pofta buna!