joi, 10 octombrie 2019

Miel umplut cu drob la cuptor

Am pregatit una din cele mai faine retete cu miel in aceste zile. Miel umplut, in acest caz coasta si pulpa, l-am condimentat bine, l-am lasat la cuptor sa se patrunda foarte bine si sa se rumeneasca frumos, incat sa iti ia privirea cand scoti tava din cuptor. O mare, mare bunatate pentru consumatorii de miel. Este perfecta pentru mese festive, cu siguranta o sa va uimiti musafirii cu un asa preparat.

Ingrediente:
  • 1 pulpa de miel
  • 1 bucata coasta de miel
  • organele de la miel
  • 5 cepe verzi
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa uscata
  • 300 gr rosii decojite in suc pripriu
  • cativa morcovi mici
  • 5 catei de usturoi
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin uscat (sau proaspat)
  • 1 lingura condimente pentru miel
  • boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 pahar vin rosu

Mod de preparare:
Organele de miel le spalati, le puneti la fiert intr-o oala cu apa, boabe de piper si foile de dafin.
Cand sunt fierte, le scurgeti bine de apa, le lasati sa se racoreasca.
Le tocati marunt cu un cutit sau le dati prin robot, eu am ales sa le dau in robot.
Ceapa verde o taiati rondele.
Patrunjelul si mararul le tocati marunt.
Amestecati intr-un bol organele maruntite, verdeata, ceapa verde si ouale.
Invartiti bine conpozitia, o asezonati cu sare si piper.
Carnea o parliti pe flacara arazazului, apoi o spalati si o stergeti cu niste servetele.
Desprindeti usor pielea, daca se poate fara sa se rupa, puneti umplutura din organe in interior, o impingeti usor cu degetele. Daca se rupe pielea pe undeva, fie o coaseti cu ata speciala pentru bucatarie, fie o prindeti cu scobitori.
Amestecati intr-un vas sare, piper, boia dulce, condimentele pentru miel, rozmarin uscat.
Cu acest amestec masati carnea usor pe toate partile, apoi le asezati intr-o tava mai mare.
Ceapa curatata o taiati inele, morcovii ii decojiti.
Rosiile decojite le tocati marunt, iar usturoiul il taiati feliute.
Asezati morcovii printre bucatile de carne.
Puneti sucul de rosii pe toata suprafata carnii, dar si in tava, apoi asezati inelele de ceapa si usturoiul.
Turnati vinul in tava, dar si un pahar cu apa.
Acoperiti cu staniol, introduceti mielul in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 2 ore.
Indepartati staniolul dupa acest timp, ridicati temperatura la 200-210 grade si mai lasati friptura pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o scoateti din cuptor, o lasati putin sa se racoreasca.
Se serveste cu muraturi, salate, garnitura din legume sau cartofi. Ai mei au preferat-o alaturi de o salata de sfecla.
Sa aveti pofta!