miercuri, 11 octombrie 2023

Sandwich cu bacon si fasole

 

Cum a venit frigul, incep sa pregatesc fel si fel de sandwich-uri gustoase, consistente si musai crocante, pentru ca sunt un deliciu fie la micul dejun, pranz sau chiar cina. De aceasta data am ales sa combin fasolea (ca tot aveam o cutie inceputa in frigider) cu putin bacon, ca doar cele doua ingrediente se imprietenesc tare bine! Am folosit felii mari de paine, asa ca cele doua sandwich-uri pot ajunge pentru 4 persoane, cel putin la noi asa a fost. Sa va spun si ce ingrediente am mai folosit ca poate vi se face pofta si le pregatiti si voi.

Ingrediente: (pentru 2 sandwich-uri mari)

  • 4 felii mari de paine cu cartofi
  • 150 gr mozzarella (cascaval sau alta branza care se topeste)
  • 6 linguri fasole rosie din conserva, bine scursa
  • 100 gr bacon cubulete
  • 1/2 ardei kapia
  • 4 linguri sos de rosii de casa
  • oregano uscat
Mod de preparare:
Baconul il puneti intr-o tigaie incinsa si il rumeniti la foc potrivit.
Il scoateti pe o farfurie, pe niste servetele.
Mozzarella o dati pe razatoarea mare.
Ardeiul kapia curatat de seminte, il taiati felii pe rotund.
Luati doua felii de paine, le ungeti cu sosul de rosii si presarati oregano.
Puneti putina mozzarella, apoi fasole boabe si baconul rumenit.
Presarati restul de mozzarella si asezati bucatile de ardei kapia.
Acoperiti cu celelalte doua felii de paine.
Le rumeniti fie intr-o tigaie incinsa pe ambele parti, fie in sandwich maker.
Le taiati pe jumatate si serviti.
Merg de minune cu o salata verde sau niste legume proaspete.
Pofta buna!