miercuri, 1 decembrie 2021

Musaca cu ciuperci de post

Astazi ne-am bucurat de acest preparat super gustos! Nu stiu de ce nu am facut pana acum musaca de post, dar azi asta mi-a venit in cap sa pregatesc. A iesit super, super buna si cu siguranta va intra in meniul nostru de post! Deasupra am pus felii de branza vegane, pe care o sa le vedeti si intr-o poza, ca sa va faceti o idee. Nu e neaparat sa folositi de la aceasta firma, insa cred ca stiti, ca acum gasiti multe produse vegane in magazine care sunt foarte bune pentru zilele de post! Daca va place musacaua pregatita de mine, o puteti incerca si voi. Daca doriti sa obtineti o felie perfecta, sa se vada straturile cum trebuie, sa nu o taiati fierbinte asa cum am procedat eu!

Ingrediente:

  • 8-9 cartofi potriviti
  • 2 cutii de ciuperci taiate (sau 700 gr ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu 
  • 1 cutie rosii decojite intregi
  • 1 lingura legume uscate
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 lingura potrivita amidon (sau 1 lingura plina fulgi de drojdie)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 6 felii de branza vegana
  • 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Spalati cartofii, ii puneti intr-o oala cu apa la fiert.
Cand sunt patrunsi, ii scoateti pe o farfurie, ii lasati sa se racoreasca.
Desfaceti cutiile cu ciuperci, le spalati in 2-3 ape si le scurgeti.
Morcovul il curatati si il taiati rondele.
Puneti ciupercile cu morcovul in blender, le maruntiti, dar nu le faceti pasta, ci bucatele mai mari, sa semene cu carnea tocata.
Ceapa curata o tocati marunt.
Ardeiul rosu il curatati de cotor si semine, il taiati cubulete.
Puneti o tigaie pe aragaz, turnati uleiul de masline.
Adaugati amestecul de ciuperci cu morcov, ceapa si ardeiul.
Amestecati bine, lasati sa scada lichidul.
Adaugati 3/4 de cana cu apa.
Puneti amestecul de legume uscate, sare, piper si boia dulce.
Amestecati, lasati la foc potrivit sa scada tot lichidul.
Rosiile decojite le puneti in blender, opriti 3-4 linguri din sucul loc.
Le pasati pana obtineti un piure.
Dupa ce a scazut tot lichidul din tigaie, puneti piureul de rosii si invartiti.
Dupa 2-3 minute, dati focul la mic, puneti amidonul si amestecati toata compozitia cat mai bine.
Dati tigaia deoparte.
Tocati marunt mararul verde, il amestecati in compozitia obtinuta.
Cartofii racoriti ii decojiti si ii taiati felii.
Intr-un vas yena, asezati un strat de cartofi, puneti feliile una langa alta.
Asezati compozitia si o nivelati, apoi mai puneti un strat de cartofi.
Ungeti deasupra cu sucul de rosii oprit, apoi asezati feliile de branza vegana.
Introduceti musacaua in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute.
Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca putin!
A mers de minute cu niste gogosari in sos!
Pofta buna!