luni, 25 noiembrie 2013

Mini checuri cu ananas si scortisoara

Pentru week-end-ul care a trecut am ales sa pregatesc o reteta de mini checuri a Laurei Adamache. Dragii nostri prieteni de la Sun Food implinesc 7 anisori de existenta si trebuia sa pregatesc si eu ceva, si am ales ceva dulce. Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Sun Food pe blogul Laurei Adamache.

Ingrediente:
  • 3 oua
  • 140 gr iaurt
  • 5 linguri ulei
  • 70 gr zahar
  • 120 gr ananas bucati din compot
  • 160 gr faina + 1 lingura
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 60 gr ciocolata alba
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • bombonele decorative
Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam faina cernuta cu praful de copt.
Mixam ouale impreuna cu zaharul spuma.
Adaugam uleiul, iaurtul si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
Apoi punem scortisoara,sarea si coaja rasa de lamaie.
Amestecul de faina cu praf de copt il turnam in ploaie si mixam la viteza mica pana il incorporam pe tot.
Ananasul il taiem bucatele mici, le punem pe un servet sa absoarba lichidul apoi le tavalim intr-o lingura de faina.
Le punem in compozitia de mai sus si amestecam usor cu o paleta.


In forme de silicon, eu am pus in forme de briose, punem compozitie pe 3/4 si nu pline.
Formele mici le-am asezat intr-o tava de aragaz si o introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.
Dupa 25-30 de minute facem testul cu scobitoarea si daca sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.


Topim ciocolata alba impreuna cu frisca lichida.
Cu aceasta invelim mini checurile reci, pe care le scoatem din forme, si deasupra punem diverse bombonele. Pofta buna!