Ingrediente:
Pentru briose 18 bucati:
- 4 oua
- 200 gr zahar brut
- 150 gr unt
- 100 gr ciocolata neagra
- 200 ml lapte
- 200 gr faina
- 1 lingura cu varf cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita vanilie
- 2 lingurite esenta de rom
Pentru crema:
- 250 gr crema de branza (sau mascarpone)
- 250 ml smantana pentru frisca
- 4-5 linguri zahar pudra
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:
Untul taiat cuburi, ciocolata rupta bucatele, le puneti impreuna pe baie de aburi.
Amestecati pana sunt complet topite.
Dati deoparte si lasati sa sa racoreasca, pana este putin caldut acest amestec.
Separati ouale.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Adaugati zaharul in 3 etape, mixand bine pana nu se mai simt cristalele.
Adaugati galbenusurile si mixati bine, apoi turnati amestecul caldut de unt cu ciocolata.
Incorporati si laptele, vanilia si esenta de rom.
Cerneti faina cu praful de copt, separat si cacaoa.
Puneti jumatate din faina, cacaoa si mixati.
La final incorporati restul de faina.
Puneti hartiute in forma de briose.
Le umpleti pe 3/4 cu compozitie de ciocolata.
Le introduceti in cuptorul incins la 170 de grade, pentru 20-25 de minute.
Faceti testul cu scobitoarea si cand sunt gata, le scoateti din cuptor.
Le lasati sa se raceasca.
Crema:
Intr-un bol puneti smantana rece pentru frisca.
O mixati cam 2 minute, adaugati zaharul pudra si mixati pana prinde volum.
Puneti crema de branza, coaja rasa de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa.
La final incorporati zeama de lamaie.
Scoateti hartiutele de la briose.
Puneti crema intr-un pos, ornati fiecare briosa.
Deasupra puneti decoratiunile dorite!
Pofta buna!