Ingrediente:
- 300 gr paste (eu am folosit farfalle)
- 1 ceapa
- 1 catel mare de usturoi
- 1 piept de pui dezosat mai mic
- 50 gr bacon
- 1 dovlecel potrivit
- 150 gr crema de branza
- 150 gr cascaval
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Ceapa curatata o tocati marunt, la fel si usturoiul.
Baconul il taiati fasii de lung.
Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele si il taiati bucatele mici.
Dovlecelul spalat, il taiati cubulete.
Incingeti uleiul intr-o tigaie.
Adaugati ceapa, usturoiul si baconul, le sotati 1-2 minute.
Puneti pieptul de pui, il faceti bine pe toate partile.
Adaugati dovleceii, presarati sare si piper.
Lasati la foc potrivit pana scade tot lichidul si dovlecelul s-a inmuiat.
Intre timp puneti paste la fiert in apa clocotita cu sare.
Le fierbeti 5-6 minute, apoi le scurgeti de apa.
Cand lichidul din tigaie a scazut, puneti crema de branza, amestecati pana este complet topita.
Gustati sa vedeti daca mai este nevoie de condimente.
In tigaie rasturnati pastele fierte, amestecati bine.
Puneti totul intr-o tava.
Dati cascavalul pe razatoarea mare, il presarati peste paste.
Introduceti totul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 25 de minute, pana prinde o crusta rumena.
Le scoateti din cuptor cand sunt gata si serviti.
Puteti presara putina verdeata deasupra.
Pofta buna!