Ingrediente:
- 700 gr ciuperci intregi conservate (puteti folosi si proaspete, mie nu imi plac de asta le prefer pe cele conservate)
- 400 gr rosii in suc propriu
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1 catel de usturoi
- 1/2 ardei rosu
- 4 cartofi
- sare
- 1 lingurita sos iutel de la Bunatati din natura
- piper (eu am folosit sos iutel si nu a mai fost nevoie de piper)
- 1 lingurita busuioc uscat
- patrunjel verde
- marar verde
- 3 linguri de vin rosu
- 3 linguri ulei
Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt.
Ardeiul rosu il taiem cubulete, iar morcovul il curatam si il facem rondele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam legumele pregatite si le inabusim 3-4 minute.
Adaugam o cana/o cana si jumatate cu apa si lasam sa fiarba.
Rosiile le tocam cat mai mici si le dam drumul in tigaie.
Lasam la foc potrivit sa fiarba cam 5-7 minute.
Condimentam cu sare, busuiocul uscat si sos iutel.
La final punem vinul, patrunjelul si mararul verde tocat si tragem tigaia de pe foc
Ciupercile le spalam bine sub jetul de apa.
Le punem intr-o cratita cu apa, putina sare si piper si le fierbem 30 de minute, apoi le scurgem de apa.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii facem cuburi mai mari.
In sosul pregatit punem ciupercile si amestecam bine.
Turnam totul intr-un vas de ceramica, apoi punem cartofii.
Curatam usturoiul, il pisam si ii dam drumul in vas.
Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam mancarea pana scade atat cat ne dorim, dar preparatul este bine facut.
Se serveste asa ca preparat de post alaturi de o muratura sau poate fi folosita ca si ganitura!