Ingrediente:
- bucati de miel (eu am folosit coasta si de pe la coada)
- 2 cepe verzi
- 1 morcov
- 1/2 ardei rosu
- 1/2 ardei verde
- 1/2 pastarnac
- 100 - 150 gr rosii decojite ( am folosit de la Sun Food )
- 1/2 legatura patrunjel
- 3-4 crengute leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bucatile de carne le taiem potrivit de mari si le spalam.
Intr-o oala punem la fiert 5-6 litri de apa.
Cand da in clocot, dam drumul bucatilor de carne.
Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, decojim morcovul, il taiem bucatele mici.
Ardeiul rosu, verde si rosiile decojite le facem cubulete.
Curatam pastarnacul, il maruntim, patrunjelul verde il tocam marunt, indepartand cozile.
Spumam bine ciorba, de cate ori este nevoie cu o paleta.
Dupa ce am spumat, adaugam ceapa verde, morcovul, ardeii si pastarnacul.
Acoperim cu un capac, potrivim focul si lasam sa fiarba.
Incercam carnea si cand este fiarta mai bine de jumatate, punem patrunjelul si rosiile. Dam gust cu sare si piper.
Mai fierbem pana carnea este bine patrunsa, daca mai este nevoie mai adaugati apa clocotita.
La final dam drumul crengutelor de leustean, luam oala de pe foc si o acoperim cam 15 minute.
Se serveste fierbinte cu ceapa verde, smantana sau ardel iute!