- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 3 fire ceapa verde
- 250 gr carne tocata amestec
- 3-4 rosii
- patrunjel verde
- marar verde
- 1 lingura orez
- 2-3 linguri ulei
- 3 oua
- sare
- piper
Curatam dovleceii de coaja.
Le scoatem miezul apoi ii saram putin prin interior.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Firele de ceapa verde le spalam si le taiem .
O rosie o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem putin ulei la incins.
Adaugam ceapa si cozile de ceapa verde.
Le unduim cam 1-2 minute in ulei apoi punem rosia cubulete. Mai lasam 1 minut pe foc, adaugam carnea tocata.
Amestecam bine pentru a nu se forma gramajoare de carne.
Cand incepe a fierbe, punem putina apa.
Spalam orezul bine, cu apa calduta si il punem in tigaie. Lasam totul la foc potrivit pana scade bine zeama.
Cand e gata, luam de pe foc si lasam putin sa se racoreaca, apoi adaugam 1-2 oua in compozitie si putin patrunjel verde tocat.
Condimentam cu sare si piper, dupa gust.
Intr-o tava punem putina hartie de copt sau putem doar sa o ungem cu ulei.
Asezam dovleceii in ea, dar inainte ii tamponam in interior cu niste servete de bucatarie pentru ca ei lasa zeama.
Impartim compozitia in cele 4 jumatati de dovlecel.
Batem 1 ou spuma si cu un penson ungem pe deasupra.
Cele 2 rosii ramase le spalam si le taiem felioare, pe care le asezam deasupra. Presaram si niste marar verde, tocat.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, timp de 40-50 de minute.
Cand dovleceii umpluti la cuptor sunt gata, scoatem tava si servim.
Pofta buna!!!